Uitrukken 2019

P2 BR Berm/Bossage Lochemsestraat Terwolde

Om 22:06uur is er een melding gemaakt van een grote brand op een agrarisch terrein. Ons is gevraagd dit te onderzoeken. Ter plaatse troffen we een behoorlijke stapel snoeihout aan. In overleg met de meldkamer en de eigenaar hebben we dit gecontroleerd laten uitbranden. 

P1 LVO Crash Luchthaven Teuge

Om 20:15uur werd er groot alarm geslagen vanwege meerdere meldingen bij de Alarm Centrale vanwege neergestorte vliegtuigen. Voertuigen van Apeldoorn, Terwolde, Twello en Vaassen kwamen ter plaatse. Er bleek niets aan de hand te zijn. 

P1 BR PAC Vaassenseweg Nijbroek

Om 21:58uur werken we gepiept voor een automatische brandmelding via een particuliere alarm centrale. Het bleek loos alarm. 

P1 OMS BR Scherpenhof Partycentrum Terwolde

Om 10:22 werden we gealarmeerd voor een automatische brandmelding op Partycentrum De Scherpenhof in Terwolde. 
Dit alarm werd na 1 minuut alweer ingetrokken. 

P1 BR Voertuig (personenauto) Everwijnstraat Terwolde

Na twee schoorsteenbranden dit weekend werden we om 02:57uur gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Everwijnstraat. De motorkap is geforceerd om beter te kunnen blussen. Een half uurtje later waren we weer terug aan de kazerne.

P1 BR Woning (schoorsteen) Beentjesweg Terwolde

Om 08:35uur ging de pager voor een schoorsteenbrand op De Vecht. Er bleek een vogelnestje in de pijp te zitten. Deze had vlam gevat. Omstreeks 09:15uur waren we weer terug. 

P1 BR Woning (schoorsteen) Twelloseweg Terwolde

Om 19:31uur werden we gepiept voor een schoorsteenbrand aan de Twelloseweg in Terwolde. De bewoner heeft samen met een buurman (die brandweerman is) snel gehandeld door het vuur in de kachel met zand te doven en de luchttoevoer af te sluiten. 

Samen met de hoogwerker van Deventer hebben we de brand aangepakt. De vlammen in de schoorsteen doven we met zout. Deze laaiden nog een aantal malen op. Het kanaal is goed geveegd en omstreeks 21:00uur waren we weer terug aan de kazerne.

P1 HV Pers. te water Bandijk Terwolde

Om 14:42uur werden we gealarmeerd voor personen te water. Er werd groot alarm geslagen, omdat de melding zou gaan om 5 personen vermist. Het bleek te gaan om een loze melding. 

P1 OMS BR Vaassenseweg Nijbroek

Om 20:24uur werden wij gealarmeerd voor een automatische brandmelding via een PAC (particulier alarm centrale). Er bleek geen brand te zijn. Ter plaatse de woning geventileerd met onze overdruk ventilator. 

P2 BR Afval/Rommel (Meetploeg 1) Attero Wilp

De brandweerapp vulde zich al snel met berichten over een grote brand op het voormalige VAR terrein Attero te Wilp. En niet lang daarna om 21:32uur ging de pieper voor de meetploeg om in opdracht van de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) het effectgebied van de ondertussen zeer grote brand in kaart te brengen.

Op strategische plekken verrichten wij metingen. Deze koppelen wij terug naar de Meetplanleider en AGS. Zij analyseren deze gegevens en komen daarna met een plan van aanpak. Als Verkenners Gevaarlijke Stoffen zijn wij de ogen en neus voor deze mensen. Omstreeks 03:00uur waren we terug op de kazerne. 

P1 HV Voertuig te Water, Zeedijk Breestuk Nijbroek

Vanmiddag om 13:41 werden we opgeroepen voor een voertuig te water aan de Zeedijk. Aanrijdend kregen we te horen dat er nog twee mensen in het voertuig zaten, welke niet zelfstandig uit de auto konden komen. Deze stond alleen met de neus in het water, maar zakte langzaam weg. Onze postcommandant was met  de tractor achter de brandweerwagen aangereden, dat kwam goed van pas om de auto te zekeren. Duikploeg Heerde is ook ter plaatse geweest, maar inzet was gelukkig niet nodig.

P1 Brand Woning (Schoorsteen) Vaassenseweg Nijbroek

Om 04:48uur werden we gewekt door onze pagers voor een vermoedelijke schoorsteenbrand aan de Vaassenseweg in Nijbroek. Aangezien het een afgelegen woning met rieten kap betrof, werd er door de AC opgeschaald naar middelbrand. 

Bij aankomst stond de woonkamer onder de rook. We hebben de kachel gedemonteerd en buiten gezet. Daarna de schoorsteen gecontroleerd en de woning geventileerd. Rond 06:00uur waren we weer terug aan de kazerne.