Vrijwilligers

Het korps bestaat volledig uit vrijwilligers. Dat wil zeggen dat de brandweermensen naast het uitoefenen van het brandweervak, ook een normale baan hebben. Er wordt gealarmeerd via pagers. De vrijwilligers van brandweerkorps Terwolde staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat in geval van nood. Het korps bestaat momenteel uit 17 mensen met verschillende specialismen zoals Manschap, Chauffeur/Pompbediende, WVD en Bevelvoerder.

Archieffoto van Korps Terwolde, gemaakt tijdens Blusemmer-actie in 2011. Foto: Pim Velthuizen
Archieffoto van Korps Terwolde, gemaakt tijdens Blusemmer-actie in 2011. Foto: Pim Velthuizen

Brandweerkorps Terwolde bestaat uit de volgende vrijwilligers:

Jan Ruitenberg, Jaap Veldhuis, Harry Kelderman, Lammert van Werven, Arnold Berends, Bjorn Kiezenberg, Adriaan Grandia, Ton Ruiterkamp, Giel Hanekamp, Bastiaan Lubbers, Niels Nijhof, Serge Kiezenberg, Gert Jan Veldhuis, Gert Jan Broers, Ivo van Werven en Hendri Speldekamp.


Voertuig

Roepnummer: 06-7938

Type voertuig: TS7 LD3250 HD240 T3000

Merk & Type: Iveco AD190S27 Stralis

Opbouw: Mucar / Godiva

In dienst: 2006


Kazerne

De kazerne aan de Dorpsstraat in Terwolde is de thuisbasis voor de 7938,

de TAS (Tank Auto Spuit) van Terwolde. Het Blushuus is onze kantine/vergaderruimte waar wij onze uitrukken en oefenavonden evalueren.


Realistisch oefenen

Brandweer Terwolde oefent iedere week op verschillende incidenten zoals het zoeken van slachtoffers bij een woningbrand, een verkeersongeval met beknelling, levensreddende handelingen, ongeval met gevaarlijke stoffen en dierenhulp.