Inloopavond Terwolde - 20 juni - 19:30uur

Brandweerposten in Voorst zoeken nieuwe collega’s!

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continue nieuwe mensen nodig. De brandweerposten Voorst, Twello, Klarenbeek en Terwolde kunnen bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken.

 

Inloopavond

Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan naar de speciale inloopmomenten die de brandweerposten organiseren:

- Twello op 13 juni vanaf 19.30 uur en 17 juni vanaf 15.00 uur

- Terwolde op 20 juni om 19.30 uur

- Voorst op 1 juli van 13.00-16.00 uur

- Klarenbeek organiseert geen inloop. Wel interesse? Kijk dan op www.brandweerklarenbeek.nl.

 

Er is alle tijd om al je vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je onregelmatige diensten werkt), dan ben je zeer zeker ook van harte welkom! In Voorst wordt op 1 juli van 13.00-16.00 uur ook een open dag gehouden waarbij jong en oud aan hun trekken komt.

 

Het redden van mens en dier

Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

 

De vrijwilligers van de brandweer combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig!

 

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. 

Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in een van de plaatsen woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.

 

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden?

Kom dan naar een van de inloopbijeenkomsten!

 

Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid naar de informatieavond te komen. Neem dan contact op via de website van de lokale brandweerpost.

De websites zijn:

www.brandweervoorst.nl

www.brandweer-twello.nl

www.brandweerterwolde.nl

www.brandweerklarenbeek.nl