Uitrukken 2016

P1 Stank Kerkstraat Terwolde (aardgas lage druk: buiten)

Geen verdere info bekend. 

P1 Stank Kerkstraat Terwolde (aardgas lage druk: buiten)

Geen verdere info bekend. 

P1 Ongeval voertuig te water Trippestraat Terwolde

Vanmorgen zijn we gealarmeerd voor een ongeval waarbij een voertuig te water zou zijn geraakt. Bij aankomst bleek dit inderdaad het geval. Bestuurster uit haar voertuig bevrijd en overgedragen aan de ambulance dienst. Mevrouw bleek onwel te zijn geworden en daardoor langs de brug geschoten en in het water beland. Mede door snel optreden van een ooggetuige waren de hulpdiensten snel ter plaatste om mevrouw in veiligheid te brengen.

P1 Brand bijgebouw Vijfmorgen Nijbroek (schuur)

Vannacht werden we opgeroepen voor een mogelijke schuurbrand aan de vijfmorgen in Nijbroek. Aanrijdend werd er nog opgeschaald naar middelbrand maar dit bleek later allemaal niet nodig en konden de overige voertuigen terug. Brandweer Vaassen is nog wel even ter plaatste geweest maar kon uiteindelijk ook vrij snel weer terug naar de kazerne. Bij aankomst bleek het namelijk te gaan om een camper die al volledig in brand stond. Wij hebben een gasfles veilig gesteld en de camper afgeblust.

P1 Rookmelder Huis Hunderen OMS Hunderenslaan Twello

Op donderdagmiddag zijn we gealarmeerd voor een automatische rookmelding bij Huis Hunderen. Het was wederom loos alarm en bleek dezelfde melder in een nis te zijn aan de buitenzijde van het koetshuis.

P1 Rookmelder Huis Hunderen OMS Hunderenslaan Twello

Op dinsdagochtend vroeg 02:36uur zijn we gealarmeerd voor een automatische rookmelding bij Huis Hunderen. Het bleek loos alarm en betrof een melder in een nis aan de buitenzijde van het koetshuis.

P1 Brand wegvervoer Bandijk Terwolde

Vanmorgen zijn we gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Bandijk in Terwolde. Bij aankomst bleek het te gaan om een trekker  met maaier van een loonwerker die in opdracht van het Waterschap de schuine kanten van de dijk aan het maaien zijn. Helaas was er geen redden meer aan en is de trekker volledig uitgebrand.

P1 Brand wegvervoer Middendijk Nijbroek (landbouwvoertuig)

Aan het eind van de middag zijn wij uitgerukt voor een landbouwvoertuig wat in brand zou staan aan de Middendijk in Nijbroek. Bij aankomst bleek het inderdaad om een tractor te gaan die helaas al volledig in lichter laaie stond. Ondanks onze inzet konden wij niet voorkomen dat de tractor als verloren moet worden beschouwd.

P1 Brand bijgebouw Bekendijk Terwolde (schuur)

Vanmorgen vroeg zijn we gealarmeerd voor een schuurbrand aan de bekendijk in Terwolde (De Vecht). Bij aankomst bleek het om een uitslaande brand te gaan. Uiteindelijk hebben wij verdere uitbreiding en overslag kunnen voorkomen. Ook de collega's van Brandweer Twello zijn nog ter plaatste geweest voor assistentie.

P1 Stank Vaassenseweg Nijbroek (aardgas lage druk, buiten)

Vanmiddag zijn we gealarmeerd voor een lekkage aardgas veroorzaakt door een vrachtwagen. Bij aankomst troffen we een vrachtwagen aan die door een brug was gezakt waar de gas en stroomleidingen onder door liepen. Nadat Liander alles had afgesloten kon het bergen van de vrachtwagen beginnen.

P1 BR Bijeenkomst Dorpsstraat Twello (BR:groot)

Grote brand bij restaurant Swinckels te Twello. Wij zijn ingezet aan de zijkant en voorkant van het pand om uitbreiding naar onderliggende verdieping te voorkomen.