P1 BR Winkel (middel), Molenstraat Twello

Om 02:24uur werden wij gealameerd voor een middelbrand aan de Molenstraat in Twello. In de auto werd er door de AC (alarm centrale) aangegeven dat de brand uitslaand was. Ter plaatse aangekomen stond de eerste hal met de meubelzaak Colors@Home Woonhal Twello al volledig in de brand. Door een zeer snel brandverloop werd er al vlot opgeschaald naar GRIP 1. De aaneengesloten hallen van outdoorzaak Hemker en Bekking en de ijsfabriek van Talamini stonden in lichterlaaie.

 

Wij zijn ingezet om het aangrenzende pand van Hanol te behouden. De toegangsdeuren werden geforceerd met ons redgereedschap. Met een snelle verkenning door het pand werd duidelijk dat de brand was overgeslagen naar het dak achterin het pand. Één team werd inpandig ingezet om de vlammen terug te slaan, het andere team werd aan de voorzijde ingezet om overslag van de vlammen te voorkomen. Door een goede samenwerking met de collega's van Twello en de vele andere collega's aanwezig is verdere uitbreiding van de brand voorkomen.

 

Rond 05:00uur werd het sein brandmeester gegeven. Het nablussen van de totaal verwoeste hallen duurde daarna nog uren. Om 13:00uur was onze brandweerauto weer in de kazerne.


Met dank aan Stefan Verkerk voor de foto's.